Hírek
2017. Május 23.
Gyereknap az óvodában!2017. 05. 26-án vidám, játékos délelőttre várjuk óvodásainkat...
Programjaink:
- 09.00 - 10.15 ügyességi feladatok a rendőrség szervezésében
- 10.15 - 10.30 fagyizás
- 10-30 - 10.50 az óvónénik dramatizálása
Májusfa kitáncolás
- 10.50 - 11.45 barkács-műhelyek
A délelőtt során arcfestés és csillámtetoválás!
2017. Április 23. Óvodai Beíratás
2017. Február 26. Ovi-Hívogató!

Központi Művészeti Óvoda

Kőszeg az ország nyugati határ szélén az Alpok dombokká szelídülő keleti lábánál fekszik. A város és környékét ölelő hegyvidék gazdag természeti és történelmi értékei, adottságai kiváló lehetőséget teremtenek a lokálpatriotizmus kialakításában, megerősítésében, hagyományok, helyi népszokások megismerésére, ápolására.

Letöltések
Kőszeg Város és Vonzáskörzete Többcélú Kistérségi Társulása a 2007/2008-as tanév kezdetére kialakította a köznevelési intézményfenntartói szerepnek azt a struktúráját, amelyik a kistérségi szintű feladatellátást biztosítja.
A Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény négy tagóvodát és egy bölcsödét foglal magába, melynek óvodánk a székhelye.

Tagintézményeink:

  • Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Felsővárosi Tagóvodája: 9730. Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25.
  • Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Horvátzsidányi Tagóvodája: 9733. Horvátzsidány, Csepregi u. 6.
  • Központi Művészeti Óvoda és Bölcsőde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Peresznyei Tagóvodája: 9734. Peresznye, Hunyadi u. 1.

Az óvoda intézményegysége:

  • Központi Művészeti Óvoda és Bölcsűde Többcélú Közös Igazgatású Köznevelési Intézmény Bölcsődéje:
    9730. Kőszeg, Bajcsy-Zsilinszky Endre u. 25.

Óvodánk, a Központi Művészeti Óvoda a több mint ötszáz éves történelmi belvárosban helyezkedik el, karnyújtásnyira a természeti kincseinktől /erdők, hegyek, kirándulóhelyek…/.

Jelenleg öt csoportba 125 kisgyerek jár. Egy csoportban német nemzetiségi nevelés folyik. /Lásd: „Csoportjaink” !//Lásd: "Szakmai munkánk" -> "nemzetiségi nevelés"/

2006-ban épületünk teljes felújításának egy részét elvégezték, így modernebb, korszerűbb körülmények között éljük mindennapjainkat.

2007-ben adaptáltuk Nagy Jenőné: Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel alternatív programját. /Lásd: „Szakmai munkánk”, „Dokumentumok”!/ Ennek tükrében alakítjuk környezetünket, szervezzük az óvodai életet.

A belső tereket tudatosan építettük ki a művészeti óvodák óvodaképének megfelelően. Arra törekedtünk, hogy a tartalom és a forma egysége erősödjön a programspecifikus elemek hangsúlyozásával. Csoportszobáink esztétikusak, a kialakított „sarkok” kiváló lehetőséget biztosítanak a gyermekek szabadon választható, egyéni sajátosságainak, igényeinek megfelelő tevékenységeihez. Gazdag játékkészletünk mellett a gyermekekkel együtt készített eszközökkel is elősegítjük kreativitásuk, önmegvalósításuk fejlődését.
A fenntartónak, egyesületünknek és a szülőknek köszönhetően udvarunk teljesen megújult. Környezet-és gyermekbarát játékok állnak óvodásaink rendelkezésére, biztonságos, természetes környezetben.

A szülők összefogásának eredményeként SÓSZOBÁT alakítottunk ki, aminek jótékony hatását a gyermekek rendszeresen élvezhetik. /Parajdi sótömbök!/

Óvodánkban jól képzett, elkötelezett, a gyermekek mindenek felett álló érdekeit figyelembe vevő munkatársak gondozzák, nevelik, fejlesztik, óvják a gyermekeket.

„Az ember célja az, hogy minél kellemesebbé tegye a földön a maga életét és azokét, akik a környezetében vannak, illetőleg vele érintkeznek. Aki így cselekszik, az a jó ember.”
(Gárdonyi Géza)